placeholder

Als boerendochter zou je denken dat de passie voor het boerenleven mij met de paplepel is ingegoten. Echter… niks is minder waar. Pas tijdens de Havo kreeg ik interesse in de dieren en stak ik graag mijn handen uit de mouwen tussen de koeien. Nog weer later, toen mijn moeder begon met het bereiden van yoghurt en karnemelk van onze eigen melk werd ik pas echt enthousiast. Want hoe mooi is het dat onze koeien gras weten om te zetten in melk en wij daar vervolgens een heerlijk puur zuivelproduct van kunnen maken!

Het yoghurt en karnemelk bereiden in de keuken heeft er uiteindelijk tot geleid dat ons melkveebedrijf is uitgegroeid tot een multifunctioneel bedrijf. Op ons melkveebedrijf melken we 290 koeien, bereiden we een deel van de melk tot zuivelproducten, hebben we een boerderijwinkel & vers-auomaten en ontvangen we daarnaast graag groepen in de skybox in onze koeienstal. Welkom op de Wâldpleats!

In 2021, tijdens corona, kwam er vraag naar het bezorgen van de zuivelproducten (Wâldsuvel) die wij bereiden op de Wâldpleats. In combinatie met een minor ondernemerschap besloot ik met behulp van twee vriendinnen een bezorgservice op te richten: De Melkmeiden. Er kwam een webshop met twee vaste bezorgdagen door Friesland. Met het einde van corona en in combinatie met het afronden van de studies besloten we te stoppen met de bezorgservice. Met een webshop in cadeaupakketten zette ik De Melkmeiden daarna door. Daarnaast is ‘melkmeid op locatie’ geïntroduceerd. Met de yoghurtbar naar bedrijven en evenementen om zo de boerderij dichterbij de burger te brengen. De Melkmeid haar missie? Het boerenleven bij jou brengen. Ps. De koeien laat ik op de boerderij, maar mijn kennis over het vak en de meest pure producten breng ik met mij mee.